KWEKERIJ

van NATURE planten en tuinen

BLOEMBOLLEN

24-03-2017
De bloembollen mix die we in het najaar hebben samengesteld en uitgeplant, begint nu de eerste bloemen te laten zien. In onderstaande samenstelling (we hebben er 4 uitgeplant) bloeien op dit moment Crocus en Scilla. Uitgezocht op dezelfde bloeitijd, een verschillende bloemvorm, maar weer wel dezelfde hoogte en kleur.

- to be continued -

crocus + scilla
KANTEN STEKEN

16-02-2017
Vandaag zijn de graskanten weer gestoken. Dit is een tijdrovend werk, maar geeft wel veel voldoening.Dit is een van de laatste klusjes voordat het seizoen weer kan beginnen! Het is ook iets dat 'moet' gebeuren. Dit geeft rust. Nu alleen nog wat mulch aanbrengen aan de randen! De plantenresten zijn overigens in laagjes terug geknipt. In deze tuin laten we dit liggen als bedekking van de aarde en als voeding voor de planten. Na een jaar is alles verteerd.

Kwekerij van Nature Nuenen tuin graskanten steken


BOLLEN

18-02-2017
Omdat er een stuk van de tuin in Nuenen opnieuw aangelegd gaat worden, hebben we de afgelopen weken veel planten uit moeten steken. De Camassia's konden we nog niet terug vinden, tot vandaag! En wat zijn ze gegroeid! In de winter van 2013 zijn ze de grond ingegaan de de pol aan de linkerkant is het resultaat van 1 bol! Niet gek! Een gedeelte van de oogst wordt opgepot voor verkoop en een ander gedeelte wordt in de nieuwe tuin weer aangeplant.
MOOI WERK!

Het kweken van planten is intensief. Lang niet altijd bereiken we het gewenste resultaat, maar  als je zaadjes uitgroeien tot mooie sterke planten, geeft dat natuurlijk extra veel voldoening. Zaaien, vermeerderen door stekken, delen of afleggen... we blijven ons verbazen over mogelijkheden. Daarom zijn we altijd bezig met nieuwe technieken en methodes omdat het altijd beter kan. Dat is ook onze drijfveer.

kwekerij van Nature Nuenen zaailingen
NIEUWE OOGST

Zaaien in de kas, vervolgens alles weer verplaatsen naar de containervelden. Inmiddels hebben we al weer een leuk assortiment nieuwe planten opgekweekt.

Kwekerij van Nature Nuenen zaailingen
Caroline van Heeswijk van Nature Nuenen

  Caroline

Wij kweken zelf. Voordeel is dat we weten wat de planten aankunnen en wat niet. Zodat wij het resultaat zien, lang voordat anderen het zien.
Rondleidingen en tuinbezoek kwekerij Groei en Bloei Van Nature Nuenen
RONDLEIDINGEN

 In de maanden juni tot en met oktober organiseren wij veel rondleidingen door de tuin. We vertellen over het ontstaan van de tuin (in 2017 gaat deze het vierde groeiseizoen in) en over de planten die er te vinden zijn en hoe ze gebruikt worden. Over nieuwe soorten en leuke vindingen.

Er zijn diverse  pakketten af te nemen.

Neem contact op met Caroline om de mogelijkheden te bespreken. Tel. nr. 06 - 23 08 57 38


mail Caroline

Rondleiding_frank_van_Nature_Nuenen

Frank

Televisie

Dinsdag 20 januari 2016 is er een onderdeel in het programma 'Binnenstebuiten' gewijd aan onze tuin en manier van werken. Als je het leuk vindt, kun je het onderdeel terugkijken als je
hier
klikt.

Binnenste_Buiten_kro_ncrv_van_nature
frank heijligers kwekerij van nature Nuenen
ELK JAAR ANDERS

Omdat wij de meeste planten gericht kweken, voor toepassing in onze projecten, kan het wel eens zijn dat er soorten uitverkocht raken. Dat is mooi! Hierdoor wordt het ineens nodig om creatief om te gaan met nieuwe plannen. Wij hebben namelijk GEEN lelijke planten en alles is met elkaar te combineren. Maar soms heb je nu eenmaal favorieten.frank_stekken_van_nature
Kwekerij Van Nature kweekt honderden soorten sterke vaste planten en siergrassen. Kwekerij Van Nature is ontstaan uit de behoefte om zelf vaste planten en siergrassen te kweken en te leren kennen. Dit gaat erg moeilijk vanuit een boekje of een website. Dus handen uit de mouwen! Een eigen tuin in Nuenen met kweekfaciliteiten en een ontvangstruimte voor klanten en groepen om rondleidingen te geven. De reden dat wij juist kiezen voor vaste planten en siergrassen zijn de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden die je met deze planten hebt in een border. Combinaties zijn oneindig. Siergrassen zijn met name erg sterk en langlevend. Vaste planten geven kracht, kleur en uitstraling in een border. Geen dag is hetzelfde! 
Share by: